23948sdkhjf

England kan snuppe danske havmøllejob

Hvis Danmark vælger at opstille to nye havmølleparker, vil møllerne ikke nødvendigvis blive produceret i Danmark.
Den danske regering vil som en del af energiforliget opstille to nye havmølleparker, der i 2020 skal levere strøm til 1,2 mio. danskere. Som en sidegevinst regner regeringen med, at der vil blive skabt 10.000 arbejdspladser i Danmark. Men sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå.

Avisen.dk henviser til et notat fra Energistyrelsen, hvor det fremgår, at en bygherre vil kunne ”benytte en mindre afprøvet havmølle af udenlandsk oprindelse”.

Minister tror på danske job
Reelt vil det formentlig blive Vestas og Siemens, der kommer til at kæmpe om de lukrative ordrer, og selv om begge vindmølleproducenter lige nu producerer alle deres offshore-møller i Danmark, bliver det ikke ved med at være sådan i fremtiden.

Vestas’ nyudviklede 7 MW-mølle kunne være et oplagt emne til de danske havmølleparker, og netop denne mølle skal produceres på en fabrik i England. Også Siemens er i gang med at opføre en britisk fabrik, men pressechef Rasmus Windfeld understreger, at den er målrettet de britiske havmølleprojekter koncernen er med i.

Energiminister Martin Lidegaard erkender, at havvindmøllerne sagtens kan ende med at blive produceret i udlandet. Han hæfter sig dog ved, at det statistisk set kun er mellem en tredjedel og halvdelen af arbejdspladserne, der vedrører selve produktionen af møllerne, og han forventer, at de resterende job ender i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078