23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Invester afgifter i forskning og udvikling

Regeringen lægger op til nye afgifter på fjernvarme i størrelsesordenen 2.000 kr. per husstand. Dansk Fjernvarme foreslår 0,6 øre per kWh bør øremærkes til forskning og udvikling.
Alt tyder på, at helt almindelige familier med ejerbolig tilkoblet fjernvarme skal betale en del af de afgifter, som regeringen er parat til at vinke farvel til med udfasning af fossile brændsler som olie, kul og naturgas. Det skal de via forsyningssikkerhedsafgift og NOx-afgift på fjernvarme.

Men en del af disse afgiftskroner bør øremærkes til forskning og udvikling i fjernvarme, så fjernvarmeforbrugerne, fjernvarmeindustrien og fremtidens energiteknologi kan sikres bedre, grønnere og billigere fjernvarme. Det kan være i form af en varme-PSO. Det mener Dansk Fjernvarme.

- I dag er der ikke afsat en eneste krone til egentlig forskning og udvikling i fjernvarme. Det er en katastrofe. Når nu politikerne retter blikket mod mulige afgiftskroner fra fjernvarmeforbrugerne, så må og skal de også sikre, at der afsættes midler til forskning og udvikling i fjernvarme, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Forventer stigende eksport
Dansk Fjernvarme foreslår et beløb på 0,6 øre per kWh. Dette svarer til, hvad der betales i elsparebidrag og vil samlet genere cirka 200 mio. kr. til forskning, udviklings- og demonstrationsprojekter. Pengene kunne administreres af EUDP.

- Vi er nødt til at sikre bedre, billigere og grønnere fjernvarme til forbrugerne. Det har samtidig den positive side, at det skaber tusindvis af nye arbejdspladser og reducerer udledningen af CO2, siger Kim Mortensen.

Danmark er internationalt førende indenfor fjernvarme. Fjernvarmeindustrien eksporterer således i dag for ca. 6 mia. kr. årligt. Det tal forventes at vokse til 7,6 mia. Kr. i 2015 og over 10 mia. kr. i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078