23948sdkhjf

Nordjyske gasplaner skudt til hjørne

Folketingets energiudvalg vil undersøge de miljømæssige konsekvenser, før der gives tilladelse til udvinding af skifergas i det nordjyske.
Torsdag var den nordjyske skifergas-efterforskning på dagsordenen i Folketingets energiudvalg. Et konsortium bestående af det franske selskab Total og Nordsøfonden har foreløbig fået tilladelse til prøveboringer i den østlige del af Vendsyssel, men helt så nemt kommer det måske ikke til at gået med en tilladelse til en senere udvinding af gassen. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

I hvert fald valgte energiudvalget torsdag at sætte sagen om gasudvindingen på standby. Man vil ganske enkelt samle mere viden om, hvilke miljømæssige konsekvenser udvindingen kan give, og derfor har man nu indkaldt til en teknisk høring den 22. marts, hvor man vil søge rådgivning hos uafhængige eksperter.

- Hvis der viser sig at være skifergas til stede i et omfang, det kan betale sig at udvinde, tager vi fat på et nyt kapitel i dansk undergrunds historie, og så skylder vi både befolkningen, men også de firmaer, der skal investere i det, at vi har haft en grundig politisk drøftelse af det på forhånd, så debatten ikke pludselig popper op, når vi er langt inde i efterforskningen, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard til Nordjyske Stiftstidende.

Total og Nordsøfonden vil investere 200 mio. kr. i prøveboringerne. Vurderingen lyder, at der kan være op til fem gange så meget gas i skiferlagene i den danske undergrund, som der hidtil er hentet op i den danske del af Nordsøen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11