23948sdkhjf

ABB leverer rekordstort søkabel til Lillebælt

ABB har vundet en ordre på ca. 160 mio. kroner fra Energinet.dk på levering af højspændt sø- og landkabel - en strækning over Lillebælt og uden om Middelfart.
ABB skal levere en-faset 420 kV landkabler med en samlet længde på 30 km og to tre-fasede 420 kV søkabler med en samlet længde på 15 km.

ABB skal stå for både design, fremstilling, levering, test og idriftsættelse af søkablet. Når projektet er gennemført i 2013, vil det være et af de mest kraftfulde tre-fasede vekselstrømssøkabelsystemer i verden.

Læs: Grønt lys til fjernelse af 82 højspændingsmaster ved Lillebælt

Banebrydende projekt
Ved at lægge et tre-faset 420 kV søkabel i stedet for tre en-fasede kabler opnår man både en økonomisk gevinst med væsentligt reducerede omkostninger og en reduceret miljøbelastning med en mindre indvirkning på havbunden. ABB vil producere søkablet i fuld længde uden samlinger – en proces, der kræver en omfattende og avanceret produktionsteknologi.

- I ABB er vi meget stolte over at være blevet valgt af Energinet.dk til dette banebrydende projekt for det danske transmissionssystem, siger Martin Gross, der er chef for Grid Systems i ABB, og fortsætter:

- Det bekræfter endnu en gang vores evne til at producere kabelsystemer til stadigt højere spændinger på en omkostningseffektiv og miljømæssigt forsvarlig måde.

Erfaringer fra New York
ABB har for nylig afsluttet et lignende projekt i New York Harbor i USA.

Her forbinder et søkabelsystem et nyt kraftværk i New Jersey med en transformerstation i Brooklyn på det hidtidige rekordhøje spændingsniveau på 345 kV AC.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11