23948sdkhjf

Eksterne investorer sværmer om Dong’s havmølleparker

Energiselskabet har hentet eksterne investeringer for et tocifret milliardbeløb til sine havmølleparker over de seneste to år.
Investorer, med pensionsselskaberne i spidsen, leder i stigende grad efter investeringsmuligheder, der kan give et afkast højere end markedsrenten samtidig med, at risikoen er minimal. Derfor har de kastet deres kærlighed på vindmølleprojekter, og Dong oplever lige nu en overvældende interesse for at komme med i selskabets havmølleparker.

- Da vi sidste gang indbød investorer til at gå med, var der 60, der meldte sig interesserede. Det er primært interesse fra Europa, men vi oplever også henvendelser fra Nordamerika og Asien, siger Dong’s koncernchef Anders Eldrup til Berlingske Business.

Tocifret milliardbeløb
Fidusen ved havmølleparkerne er, at de via statsstøtte er garanteret en stabil indtægt over en årrække, og det er sød musik i specielt pensionskassernes ører.

Hos Dong Energy er man villig til at sælge halvdelen af en havmøllepark til eksterne investorer. Det har blandt andet resulteret i, at PensionDanmark har investeret i Nysted Havmøllepark, PKA i Anholt Havmøllepark, og det hollandske pensionsselskab PGGM har sammen med kapitalfonden Ampere investeret i Walney Offshore Wind Farm. I alt har Dong hentet et tocifret milliardbeløb på den konto.

Anders Eldrup understreger dog, at Dong Energy ikke vil etablere projekter, som man ikke fuldt ud kan finansiere selv.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078