23948sdkhjf

Vejen mod konkurrencedygtig energisektor i EU

Når det gælder fremtidens energiforsyning, står Europa overfor store udfordringer. Det danske EU-formandskab afholdt sammen med EU-Kommissionen, den 7. februar, en konference med det formål at udvikle en mere konkurrencedygtig energisektor i Europa.
På konferencen talte DI’s direktør, Tine Roed, på vegne af Businesseurope om de vækstmuligheder, der ligger i overgangen til en energisektor baseret på et lavere kulstofforbrug. Tine Roed delte sammen med en række andre debattører og eksperter sit syn på Kommissionens energiplan ”Energyroadmap 2050” og ideer til en fælles energipolitik i EU.

Mål: Billig og sikker energi
Konferencens centrale fokus var dog at kortlægge EU’s langsigtede politik efter 2020. Hvordan sikres og målrettes fremtidige investeringer, så både borgere og virksomheder har adgang til billig og sikker energi, var et af de centrale diskussionsspørgsmål.

- Den vigtigste rolle for EU’s energi- og klimapolitik er at sikre en stabil og omkostningseffektiv ramme for medlemslandenes egen energipolitik. Det, vi har brug for, er en EU-politik der fokuserer på konkurrenceevne, forsyningssikkerhed og langsigtet bæredygtighed, sagde Tine Roed på konferencen.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079