23948sdkhjf

12.500 m2 solvarmeanlæg i høring på Langeland

Sydlangeland Fjernvarmes projekt om etablering af solvarmeanlæg, akkumuleringtank og askelager er på vej i høringsfasen.
Et lokalplansforslag, der skal bane vejen for udvidelsen af det eksisterende varmeforsyningsanlæg ved Sydlangelands Fjernvarme A.m.b.a. på Østerskovvej, skal nu i høring.

Projektet omfatter et solvarmeanlæg på 12.500 m² med en installeret varmeeffekt på 8,7 MW med en samlet forventet produktion på 7.500 MWh/år samt akkumuleringstank og askelager.

Lokalplanforslaget rummer...
Projektforslaget omfatter udvidelsen af det eksisterende produktionsanlæg med et centralt solvarmeanlæg som et supplement til varmeproduktionen.

Etape I i solvarmeanlægget har en størrelse på ca. 12.500 m² som krævet et samlet areal på ca. 37.000 m² bestående af ca. 36.000 m² til solfangerfeltet.

Endvidere indeholder lokalplanen et ca. 5.000 m² areal til ny bygning og ny akkumuleringstank, et askelager, yderligere parkeringsareal, samt et areal til mulighed for etablering af et damvarmelager.

Etape 2 rummer mulighed for yderligere udvidelse af solfangerfeltet med ca. 8.000 m².

Målet med solvarmeanlægget
Målet med etableringen af solvarmeanlægget er at sikre anvendelse af vedvarende energikilde samt mindske afhængigheden af halm med fremtidige varierende priser.

Varmeproduktion baseret på solvarme giver sikkerhed for en stabil varmepris ved pludselige stigninger i halmpriserne.

Samlet set giver projektet en reduktion af værkets varmeproduktionsomkostninger samtidig med, at der opnås en miljøgevinst ved, at en stor del af værkets varmeproduktion foregår på vedvarende energi.

Eksisterende forhold
Den eksisterende varmecentral med halmlager bevares i hovedtræk, som den er i dag.

Varmeværket består af en primær halmkedel med en effekt på 6,3 MW, en sekundær halmkedel på
5,0 MW samt en reservelast oliefyret kedel på 6,3 MW. Desuden består anlægget af 2 halmlager på henholdsvis 2.400 m² og 1.700 m² samt en akkumuleringstank.

Lokalplanforslaget er fremlagt i høring fra 21. februar 2012 til 17. april 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11