23948sdkhjf

Aalborg investerer 52 mio. kr. i ny reservecentral

Investeringen i en ny reservecentral i Nørresundby skal sikre varmen hos kunderne, hvis både Nordjyllandsværket og Reno Nord sætter ud.
Forsyningsudvalget i Aalborg Kommune med forsyningsrådmand Tommy Eggers i spidsen har netop godkendt etableringen af en ny reservecentral til 52 mio. kr. på Hjørringvej i Nørresundby, skriver Nordjyske.dk.

- Vi har jo en målsætning om, at vi skal kunne levere varme til vores borgere, hvis de to største leverandører falder ud. Hvis både Nordjyllandsværket og ovn 4 på Reno Nord går i koma begge steder, så skal vi stadig kunne sikre borgerne varme, og det kan vi ikke med de nuværende reservecentraler rundt omkring, siger forsyningsrådmand, Tommy Eggers til avisen.

Ekstra kapacitet i ekstrem-situationer
Den nye reservecentral skal bringe ekstra kapacitet til varmeforsyningen i ekstremsituationer - med udfald af varmeleverandør, der udover Reno Nord og Nordjyllandsværket også omfatter Portland og Nørresundby Fjernvarmeforsynings reservecentraler - og i forbindelse med fremtidig renovering og opgradering af de eksisterende 11 reservecentraler.

Tommy Eggers erkender, at det ville være en ekstrem situation - og noget usædvanligt - hvis både Reno Nord og Nordjyllandsværket satte ud samtidigt, men slår over for Nordjyske fast, at der i dagligdagen forekommer mange små udfald, der ikke registreres af forbrugerne, da det er ét ad gangen.

Kedlerne i reservecentralen skal både anvende bioolie og naturgas og ventes at være i drift 1. november 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078