23948sdkhjf

Vil udvide fjernvarmenettet omkring Herning

EnergiGruppen Jylland vil have en række af Hernings oplandsbyer med på fjernvarmenettet.
For øjeblikket er EGJ Varme, der er driftsselskab under Energigruppen Jylland, i gang med at skitsere en plan, der skal udvide fjernvarmeforsyningen til også at inddrage blandt andet byerne Bording, Engesvang samt området omkring det kommende supersygehus i Gødstrup. Det skriver Hernings Folkeblad.

Ifølge formand for Herning Kommunes teknik- og miljøudvalg, og bestyrelsesmedlem i EGJ Varme, Finn Stengel Petersen, er der potentiale for at få 4.000-5.000 ekstra husstande koblet på fjernvarmenettet, og det svarer til en udvidelse på 20 %.

- Men det ved vi ikke endnu. Det afhænger blandt andet af planen for, hvordan den nye bydel Helstrup ved storsygehuset udvikles. Det er også et åbent spørgsmål, om fjernvarme skal trækkes helt ud til Skibbild-Nøvling, siger Finn Stengel Petersen til Herning Folkeblad.

Udvidelsen forudsætter dog, at der kan forhandles en aftale på plads med Dong Energy og Herningværket, der leverer varmen samt, at der kan investeres i 20 km nye fjernvarmeledninger, der kan kapere den øgede mængde fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078