23948sdkhjf

Energinet.dk og Dansk Fjernvarme uenige om naturgas

Er det fornuftigt at satse på naturgas som varmekilde i fremtiden? Ja, viser en ny rapport fra Energinet.dk. Det er et partsindlæg, mener Dansk Fjernvarme.
Rapporten fra Energinet.dk viser, at 77 % af alle husstande med naturgas vil være bedst økonomisk stillet ved at beholde gasfyret. 11 % kan med fordel installere en varmepumpe, mens de resterende 2 % med fordel kan skifte til fjernvarme. Tallene vækker glæde hos HMN Naturgas.

- Jeg opfatter rapporten som et godt indspark til den analyse af naturgassens rolle i fremtidens energisystem, som klima- energi og bygningsminister Martin Lidegaard har lagt op til i regeringens energiudspil, siger direktør Peter Vadstrup Jensen til Ingeniøren.

Flere konverteringer i gang
Hos Dansk Fjernvarme er man ikke overraskende skeptisk overfor tallene, og de er da også i kraftig modstrid med Varmeplan Danmark, som er Dansk Fjernvarmes bud på, hvordan Danmark bliver et fossilfrit samfund. I rapporten konkluderes det, at det vil være hensigtsmæssigt at øge den nuværende fjernvarmeandel på 46 % til 63-70 %.

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, henviser da også til, at der for øjeblikket er flere konverteringer i gang, og at disse udelukkende finder sted, fordi det er økonomisk rentabelt for husejerne at skifte naturgassen ud med fjernvarme. Samtidig sår han tvivl om uvildigheden i rapporten fra Energinet.dk.

- Energinet.dk ejer det overordnede gasnet. Derfor er det ikke overraskende, at de kommer med et partsindlæg, som konkluderer, at man skal beholde naturgas, siger Kim Mortensen til Ingeniøren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094