23948sdkhjf

Vil undgå fjernvarme: Midlertidige boliger til Femernbyggeri leveres med solceller og varmepumper

Ved Lalandia i Rødbyhavn arbejder virksomheden Adapteo i øjeblikket på at sætte 500 midlertidige boliger op til folk på Femernbyggeriet.

Valget er faldet på lavenergi, hvor boligerne er leveret med varmepumper og solceller, for at undgå fjernvarmetilslutning, da det ikke er lykkedes at forhandle en dispensationsordning med Rødbyhavn Fjernvarme.

Det skriver Folketidende.

I forbindelse med erhvervelse af byggetilladelsen til projektet er der i lokalplanen stillet krav om fjernvarmepligt hos Rødbyhavn Fjernvarmeværk.

- Fjernvarmeværket har bedt om at fastholde fjernvarmepligten, hvor vi skal sætte en midlertidig camp op. Vi var nysgerrige, hvorfor man fra fjernvarmeværkets side ønsker at fastholde det. Vi ville også gerne have haft tidshorisonten for at etablere fjernvarme til 500 enheder, når projektet skal i drift til februar, fortæller Jens Schmidt, der hos Adapteo er projektleder på de midlertidige boliger ved Lalandia, til Folketidende.

Han fortæller, at Adapteo har haft et godt samarbejde med Lolland Kommune, men at de ikke kan fravige fjernvarmepligten – det er fjernvarmeværket, der skal det. Men man havde hos Adapteo antaget, at man ville fravige fjernvarmepligten, da der er tale om et midlertidigt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078