23948sdkhjf

Elkunder var lovet del i overskud - men det forsvandt

Elkunderne under Bornholms Energi & Forsyning (BEOF) var blevet lovet, at de ville få penge tilbage i januar næste år – men der er ingen penge til kunderne.

Det skriver TV 2/Bornholm.

BEOF oplyste ellers i en pressemeddelelse i september, at al strøm, uanset om det var fastpris- eller fleksible produkter, i oktober, november og december, ville blive solgt til kostpris. Desuden ville BEOF føre overskuddet for 2022 i elhandels-forretningen tilbage til kunderne i januar 2023.

- Vi havde en forhåbning om, at der ville være noget i kassen, når året var gået, men det vi havde i kassen, det er forsvundet og lidt til, siger administrerende direktør i BEOF Claus M. Andersen i samtaleprogrammet Mellem Os.

Årsagen til det forsvundne overskud skal findes to steder: For det første har kunderne brugt langt mindre strøm end forventet - og for det andet er elprisen her sidst på året faldet.

Hele pressemeddelelsen fra Bornholms Energi & Forsyning 28. september 2022

- Vi er bornholmernes forsyningsselskab. Derfor har vi besluttet, at al den strøm, uanset om det er på vores fastpris- eller fleksible produkter, der bliver solgt i oktober, november og december, sælges til kostpris; det vil sige uden nogen fortjeneste på strøm til Bornholms Energi & Forsyning. Desuden vil vi føre overskuddet for 2022 i el-handels-forretningen tilbage til kunderne i januar 2023, siger Claus M. Andersen, adm. direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

Vores avance på el er meget lav, men i den ekstraordinære situation, alle står i, ønsker vi i Bornholms Energi & Forsyning at være med til at afbøde de meget store prisstigninger. Det vil dog ikke fjerne det faktum, at kunderne vil opleve prisstigninger.

Claus M. Andersen vurderer, at Bornholms Energi & Forsyning får vanskeligt ved at gøre mere her og nu.

- Jeg tror, at mange ser frem til november, hvor man kan søge om at indefryse og udskyde den del af elregningen, der ligger over en fastsat pris. Vælger man denne løsning, så vil man blive afregnet omkring 2,50 kr./kWh hos Bornholms Energi & Forsyning, mens det resterende beløb op til 6,57 kr./kWh – dvs. ca. 4 kr./kWh – vil blive indefrosset og skal betales senere med to procents rentetilskrivning, fortæller Claus M. Andersen.

Svært at spå om 2023

Flere faktorer spiller ind, når Bornholms Energi & Forsyning skal komme med et bud på udviklingen. For hvad sker der med konflikten i Europa? Hvad gør EU og regeringen? Hvad gør markedet? Alt er i bevægelse, og gør det næsten umuligt at spå om hvad der sker om 3 måneder.

- Vi ser dog positivt på, at regeringen har vedtaget at energiafgiften næsten bortfalder i seks måneder fra januar 2023. Det betyder, at to voksne og to børn får reduceret deres elregning med ca. 300 kroner om måneden, fortæller Claus M. Andersen.

Situationen på elmarkedet gør, at mange kunder er bekymrede og har spørgsmål til deres elregninger. I modsætning til flere konkurrenter, så har Bornholms Energi & Forsyning fortsat åbne telefoner. Claus M. Andersen henstiller blot til, at kunderne har lidt tålmodighed, da der nogle gange er kø.

Kilde: BEOF

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093