23948sdkhjf

Hofor hæver fjernvarmeprisen med syv procent

Det kommer til at koste omkring 7900 kroner at varme en gennemsnitlig lejlighed på 80 m2 i København op i 2023, fordi Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, hæver prisen med syv procent fra 1. januar. 

Og selvom det kan synes som en lille stigning, når man ser på priserne for at varme op med gasfyr, så varsler Hofor også, at der kan ske yderligere prisændringer i løbet af 2023.

- Selvom det er ærgerligt med en prisstigning, så er vi glade for, at det kan lande på syv procent - vi har kæmpet hårdt for at holde prisen nede. Normalt ændrer vi ikke prisen på varme i løbet af året, men det kan blive nødvendigt i 2023. Priserne på brændsler ændrer sig hele tiden og ofte markant. Derfor vil vi hellere regulere prisen flere gange i løbet af året fremfor at risikere at skulle sende store efterregninger til vores kunder, forklarer Gorm Elikofer, konstitueret direktør for energi i Hofor.

Den pris Hofor udmeldte på bygas i efteråret vil fortsat gælde ved årsskiftet.

Hofor tjener ikke penge på at sælge varme til kunderne. Udgifterne til brændsel, indkøb af varme fra andre selskaber, administration og afgifter skal balancere med den pris, som kunderne betaler. Så selvom prisen stiger, er der ikke et overskud til forsyningsselskabet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097