23948sdkhjf

Biogasproducent drømmer om en tredobling af produktionen på Bornholm

Biogasanlægget Bornholms Bioenergi står over for lidt af en udvidelse.

Bigadan, der overtog anlægget i 2018, ønsker nemlig at tredoble produktionen af biogas. Det skriver TV2 Bornholm.

På biogasanlægget produceres der lige nu grøn strøm og gas af landmænds gylle og lokalt industriaffald fra blandt andet slagteriet. Bigadan ønsker at øge kapaciteten fra de i dag 130.000 ton biomasse til 600.000 ton.

- Med vores perspektiv ser vi det som en mulighed for at udnytte nogle ressourcer, som der er på Bornholm i form af affald og husdyrgødning, siger Torben Ravn, der er direktør i Bigadan.

Større reaktortanke

Da Bigadan overtog Bornholms Bioenergi gennemgik anlægget en gennemgribende renovering, der inkluderede nye gasmotorer, pasteuriseringstanke, varmevekslere til hygiejnisering, pumper til indfødning samt biofilter til luftrensning.

Med en tredobling af kapaciteten skal Bigadan i gang igen. Ifølge de i gangværende planer vil det kræve seks nye reaktortanke og nye modtagehaller at håndtere de mange tons biomasse.

Kommunalpolitikerne i Bornholms Regionskommune er i dag på besøg på biogasanlægget for at vurdere planerne inden de på næste møde i Natur-, Milø- Planudvalget skal beslutte om planerne skal sendes i høring.

Hvis alt går som Bigadan håber inklusiv den politiske proces vil udvidelsen kunne stå færdig om to år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109