23948sdkhjf

Derfor droppede fjernvarmen køb af Svendborg Kraftvarme

Efter lang tids lukningskurs så det i september sidste år til at Svendborg Kraftvarmes affaldsenergianlæg fik nogle år mere at løbe på.

Svendborg Fjernvarme lagde nemlig billet ind på anlægget og indgik derfor i forhandlinger med Svendborg Kommune, der ejer værket. Kort før jul blev det køb dog droppet igen.

Indtil nu har årsagen til at fjernvarmeselskabet ikke længere ønskede at købe det aldrende værk været ukendt. Nu fortæller fjernvarmens formand Niels Haastrup til Fyens.dk, hvorfor det ikke længere er interessant for selskabet at overtage værket.

- Vi har ikke ændret holdning til, at kraftvarmeværket er en god og billig varmeforsyning, men de kontraktvilkår, vi blev præsenteret for under forhandlingerne, var problematiske. Kommunen lagde op til, at indtægterne fra el-salget skulle deles mellem fjernvarmen og kommunen, og det syntes vi ikke var fair, siger han.

Med de kontraktvilkår ville overskuddet ikke være stort nok. Samtidig ville alle risici ligge hos fjernvarmeselskabet, mens overskuddet skulle deles med kommunen, hvilket vil gøre værket svært at drifte.

Han påpeger samtidig, at de stigende priser på affald - og manglen på samme -  også vil udfordre økonomien og driften af anlægget. 

Derfor går Svendborg Fjernvarme nu en anden vej. Niels Haastrup forventer, at den eksisterende varmepumpe, der ikke er mere end halvandet år gammel, inden for føje tid vil køre optimalt og dermed fungere som grundlast. Derudover kigger selskabet på et anlæg, der kan producere strøm på sol og vind, samt endnu et anlæg, der kan producere varme.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109