23948sdkhjf

Miljøbevidste grisebasser

Med en nyudviklet energimåtte til grisehuler kan de helt små grise nu også ride med på den grønne bølge.
Aalborg virksomheden AAG Aalborg Gummivarefabrik har nemlig udviklet en energimåtte, som giver en varmebesparelse på hundredeprocent og således gavner miljøet.

Baggrunden for den nye specieldesignede energimåtte til smågrisehuler er et ønske om at reducere svineavlernes store udgifter til strøm og varme. Og det ser ud til, at måtten opfylder sit formål.

- Med en stald med 412 farepladser og et årligt energiforbrug på 145.848 kWh har min investering i AAG M22 Comfort i samtlige farestier sparet mig for 145.848 kWh svarende til ca. 87.508 kr. Jeg har fået overblik over mit energiforbrug, bidraget miljømæssigt og vigtigst af alt sikret en årlig besparelse, som har afgørende betydning for mig, lyder det fra svineavler Rune Nielsen fra Skalfarms i Støvring.

Energimåtten, som bærer navnet AAG M22 Comfort, er en isolerende og formstabil måtte med en særlig slidstærk overflade. Måtten skal placeres direkte i smågrisehulen, hvor den formår at holde på varmen og sikre en mere jævn varmefordeling for smågrisene. Fordelen for svineproducenterne er den markante besparelse i forhold til udgifterne til gulvvarme, idet kulden fra betongulvet ikke trænger op igennem måtten. Gulvvarmen kan derfor slukkes. Samtidig er der en sidegevinst på kilowatt-forbruget, da varmelamperne kan udskiftes fra 150 W til 100 W. Det oplyser producenten.

Energimåtten har en forventet levetid på mindst ti år og en tilbagebetalingstid på cirka ét år. Beregninger understøtter en varmebesparelse på hundrede procent, hvilket har fået energiselskabet Energinord til at deltage i projektet med en mulig tilskudsordning i hele Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188