23948sdkhjf

Det sker: Danmarks største energimøde

1850 fjernvarmefolk samles i Tivoli Congress Center til Danmarks største energimøde torsdag den 25. og fredag 26. oktober.
Mens vinterkulden begynder at varsle sin ankomst, så samles ca. 1850 fjernvarmefolk til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2012 i Tivoli Congress Center. Hver femte fra branchen deltager dermed i Danmarks største energimøde, hvor de varme emner indenfor energiverdenen er til debat.

- Fjernvarmen er såvel et energipolitisk som et erhvervspolitisk guldæg. Fjernvarmen er grøn, billig og effektiv og har stor strategisk betydning for Danmarks vækst og eksportmuligheder samt mulighederne for at opnå en grøn energiforsyning, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Det kræver, at samfundet satser endnu mere og investerer i udbredelse af fjernvarme samt udvikling af ny teknologi til gavn for såvel miljøet som forbrugerne og antallet af arbejdspladser. De danske fjernvarmevirksomheder forventer således at skulle ansætte yderligere et par tusinde medarbejdere de kommende år, fordi udlandet efterspøger grønne energiløsninger, som kan udnytte energiressourcerne væsentligt bedre, end man gør i dag. EU-landene spilder således energi for hvad der svarer til 500 mia. euro årligt, fordi man ikke udnytter eksempelvis spildvarme fra el-produktion eller affaldsforbrænding til fjernvarme, som man gør i Danmark ved hjælp af fjernvarme. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Fjernvarmens og energisektorens fremtid debatteres af såvel klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager med flere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094