23948sdkhjf

Dyrt skifte til billig grøn fjernvarme

Omkring 100.000 af landets 400.000 husejere med eget naturgasfyr skal inden 2020 flyttes over på den stadig mere grønne fjernvarme. Men det kan blive en bekostelig affære.
Danmarks tre leverandører af naturgas slæber nemlig rundt på en samlet milliardgæld. En gæld, som kunderne står til at skulle betale i form af kompensation til Dong Energy, Naturgas Fyn og HMN Naturgas, når de skifter til fjernvarme. Det skriver epn.dk.

Kompensationen vil ikke dække hele tabet, derfor kan også de tilbageværende gaskunder se frem til at betale en del afregningen.

- Det er urimeligt, at naturgaskunderne skal betale for, at andre kunder mere eller mindre frivilligt tvinges over på fjernvarme. Samtidig skal de nye fjernvarmekunder også have penge op af lommen. Hvis samfundet ønsker dette, må man betale for det via statens energiindtægter, siger formand for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, til epn.dk.

Modarbejder grønne ambitioner
Hos Dansk Fjernvarme peger direktør Kim Mortensen på, at ekstraregningerne modarbejder de grønne ambitioner.

- Selv om fjernvarme er billigere, oplever vi, at et stort kontantbeløb til naturgasselskaber er for stor en barriere for langt de fleste, fordi der vil gå flere år, inden pengene er tjent ind, siger han til epn.dk.

Regeringen forventer at have en aftale om de økonomiske rammevilkår for naturgaskunderne på plads inden jul.

Energitilsynet foreslår i et udkast til nye regler på området, at det skal være muligt at opkræve et engangsbeløb på op til 10.500 kr. hos afgående gaskunder. Hertil kommer udgifter for skiftet fra gas til fjernvarme på minimum 7.000-8.000 kr. Oveni skal den årlige varmeregning hos de tilbageværende naturgaskunder stige med 150-550 kr. Det skriver epn.dk.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078