23948sdkhjf

Første strøm fra verdens største havmøllepark

Havmølleparken London Array, der bliver verdens hidtil største, kunne mandag levere sin første strøm til stor tilfredshed for blandt andet DONG Energy.
- Med en kapacitet på 630 MW vil London Array-projektet være den første af den næste generation af større havmølleparker og vi glæder os over, at den første strøm nu er leveret. Evnen til at udvikle store havmølleparker på effektiv vis og udnytte stordriftsfordelene i både opførelses- og driftsfasen er en vigtig del i vores løbende arbejde med at nedbringe cost of energy på havvind, lød det onsdag fra Benj Sykes, Chef for DONG Energy Wind Power i Storbritannien.

London Array, som vil få en kapacitet på 630 MW og er beliggende ved Themsens udmunding. Projektet har været under opførelse siden marts 2011 og 151 af de 175 vindmøller er nu installeret. Da opførelsen foregår planmæssigt, forventes parken færdigopført inden årets udgang.

Når parken står færdig, vil de 175 vindmøller kunne producere nok strøm til at dække mere end 470.000 britiske husstandes elforbrug.

Parterne i projektkonsortiet har følgende ejerandele: DONG Energy ejer 50%, E.ON 30% og Masdar 20%.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125