23948sdkhjf

Grønne nummerplader til elbiler

Det er fremtiden, hvis det står til Socialdemokraterne. Det vil nemlig få danskerne til at snakke om klimavenlige køretøjer henover gearstangen.
Det skriver Jyllands-Posten.

Energieffektive køretøjer såsom elbiler, skal fremover køre rundt med klima-grønne nummerplader, det fremgår ifølge avisen af et nyt udspil fra Solcialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn.

Han mener, at de grønne nummerplader vil styrke den folkelige bevidst og dermed også salget af energivenlige biler, skriver Jyllands-Posten.

- Det skal være sådan, at når man sidder i bilen og kan se nogen foran med en grøn nummerplade, så ved man, at det er en elbil. Så taler man om det bag rattet. Det er med til at skabe en fortælling, som går fra mund til mund, siger Rasmus Prehn til Jyllands-Posten. Han mener ikke, man skal undervurdere effekten af lidt sjov.

- Det er med til at skabe lidt lir. Man skal ikke være for fin til at indrømme, at de lidt mere sjove ting kan betyde rigtig meget, siger han til avisen.

Ingen grønne plader til Venstre
Trafikordfører i Venstre, Kristian Phil Lorentzen, kan imidlertid ikke se fidusen i de grønne nummerplader og kalder forslaget for noget pjat.

- Jeg synes næsten, det er at tale ned til folk at komme med sådan et forslag. Danskerne er da udmærket klar over, at der findes forskellige typer biler, at nogle kører langt på literen, at nogle er elbiler. Og på baggrund af den viden træffer man et valg om, hvilken bil man vil købe, siger han til Jyllands-Posten.

Et andet forslag fra den socialdemokratiske trafikordfører går ud på, at reducere firmabilbeskatningen med 50 procent for elbiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079