23948sdkhjf

Kommunerne tager for alvor hensyn til klimaet

Langt størstedelen af de danske kommuner er over de seneste fem år blevet klimakommuner, og mange af dem har ligefrem tjent på det.
Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.dk.

73 af landets 98 kommuner er i løbet af de sidste fem år blevet klimakommune med en forpligtigelse til hvert år at skære to procent af kommunens CO2-udledning væk. Og for 75 procent af kommunerne har deltagelsen haft middel eller stor betydning for kommunens klimaindsats. Det viser en ny opgørelse ifølge Ritzau.

Samtidig har omkring halvdelen af klimakommunerne ikke bare sparet på CO2-udledningen – de har også sparet kommunale kroner på indsatsen.

- Mange kritikere siger, at det er rigtig dyrt at gøre noget ved klimaet. Men det her viser, at det ikke er ren tilsætning, men faktisk giver en økonomisk fordel for kommunerne, siger Jens la Cour, miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening og kampagneleder for Klimakommunerne, til Ritzau.

Klimakommunerne har indgået en aftale med Danmarks naturfredningsforening om reduktion af CO2-udledningen i egne virksomheder og institutioner samt ved forbrug og indkøb i en aftalt årrække.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128