23948sdkhjf

Stor fyringsrunde på vej i DONG

DONG Energy nedlægger op mod 600 arbejdspladser. Det sker som led i en effektiviseringsplan, der skal reducere koncernens omkostninger med en mia. kr. årligt.
Det fremgår af DONG Energys delårsrapport for de første ni måneder af 2012, som bestyrelsen netop har godkendt.

2012 har langt fra levet op til DONG’s forventninger. For tre måneder siden meddelte DONG i koncernens halvårsregnskab, at man forventede at EBITDA i 2012 ville blive ti procent lavere end i 2011. Nu nedjusterer koncernen så forventningerne yderligere og forventer at EBITDA i 2012 lander på 8,5-9 mia. kr.

I de første ni måneder af 2012 udgjorde EBITDA 6,7 mia. kr. mod 11,7 mia. kr. i de første 9 måneder af 2011. Resultatet er ifølge DONG blandt andet påvirket af hensættelse på 2,3 mia. kr. på tre langsigtede tabsgivende gaslagerkontrakter i Tyskland. Disse kontrakter blev indgået i 2006/2007, hvor adgang til lagerkapacitet var en forudsætning for at operere på markedet. Den nuværende markedssituation har medført, at værdien af lagerfleksibilitet er væsentligt reduceret og kontrakterne er derfor tabsgivende.

Resultatet efter skat for de første ni måneder er landet på -2,4 mia. kr. Det er 5,9 mia. kr. lavere end for samme periode sidste år. Den rentebærende nettogæld er steget med 9,6 mia. kr. fra udgangen af 2011 til 33,2 mia. kr.

- Det er et utilfredsstillende resultat, vi leverer for årets første ni måneder. Det er ligeledes utilfredsstillende, at vi må nedjustere vores forventninger til driftsresultatet for 2012. Det skyldes ikke mindst et europæisk gasmarked præget af overudbud og lave marginer bl.a. som følge af, at lave CO2- og kulpriser medfører, at de kulfyrede kraftværker er mere konkurrencedygtige end de gasfyrede. Dette har medvirket til betydelige hensættelser og en markant forværret resultatudvikling i forretningsområdet Energy Markets, siger DONG Energys administrerende direktør, Henrik Poulsen, i en kommentar til delårsrapporten.

Fyringer og frasalg skal vende skuden
- De øvrige fire forretningsområder udvikler sig som forventet. Herunder ser vi fortsat et stort potentiale i vores to primære vækstområder, Exploration & Production og Wind Power. Den dårlige resultatudvikling i 2012 har øget behovet for markant at styrke DONG Energy's indtjening, afkast på den investerede kapital og kapitalstruktur. Til det formål arbejder vi på en handlingsplan med henblik på at reducere omkostningerne med 1 mia. kr. inden udgangen af 2012, frasælge ikke-kerneaktiviteter, prioritere de fremadrettede investeringer og restrukturere vores tabsgivende aktiviteter i gasmarkedet, lyder det videre fra direktøren.

Dette skal blandt andet ske gennem frasalg for 10 mia. kr. i 2013-2014 og nedlæggelse af 500-600 stillinger, oplyser koncernen.

DONG Energy forventer at EBITDA i 2013 vil ligge væsentligt over 2012 som følge af omkostningsreduktioner, idriftsættelse af nye aktiver samt bortfald af engangseffekt fra hensættelserne på tabsgivende kontrakter i 2012. Kapitalstrukturen forventes tilsvarende forbedret. En mere præcis forventning til EBITDA og kapitalstrukturnøgletal for 2013 vil blive udmeldt senest i forbindelse med årsrapporten for 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156