23948sdkhjf

Energiminister afviser favorisering af elbiler

Alle bidrag til at nedbringe udslippet af CO2 er mere end velkomne, lyder det fra energiminister Martin Lidegaard, som dog ikke tør love afgiftsfritagelse på gasdrevne biler.
Afgifterne på natur- og biogasdrevne biler skal sættes ned eller fjernes midlertidigt, så det kan betale sig at satse på gas som drivmiddel på bekostning af benzin og diesel.

Budskabet er blevet serveret gentagne gange af både brancheorganisationer og fagfolk de senere år, og med den brede energiaftale fra marts tyder noget på, at pointen også er sivet ind bag murene på Christiansborg.

Her er fokus blandt andet på at gøre det mere attraktivt at køre i miljøvenlige køretøjer, men Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (RV) tør ikke at love afgiftsfritagelse for de gasdrevne køretøjer i forbindelse med den klimaplan, regeringen ventes at præsentere inden jul.

- Det kan jeg ikke sige så meget om. Det er svært at kigge i krystalkuglen, når vi står foran en justering af registreringsafgiften. Men essensen her er, at vi skal belønne de miljøvenlige biler og straffe de andre, siger han til Energy Supply.

Fremtiden tilhører elbilerne
Kritikere peger på, at energiministeren og hans forgængere på posten har stirret sig blinde på fordelene ved elbiler på bekostning af de gasdrevne køretøjer, som der blot findes 14 af i Danmark mod 1,4 millioner i hele Europa.

- Det er klart, at vi har en interesse i at fremme elbilerne, fordi det er fremtidens transportform. Men det er slet ikke et spørgsmål om enten/eller i mit hoved. Alle de bidrag, der kan bruges til at knække koden for at nedbringe udslippet af CO2, er velkomne, så brugen af gas i transport står ikke i vejen for elbiler, lyder Martin Lidegaards svar på kritikken.

Planen er i første omgang, at den såkaldt tunge transport skal bane vejen for brugen af gasdrevne køretøjer i Danmark.

Læs også: Minister: Vi er klar til gasdrevet transport

- Men så snart infrastrukturen er på plads, står det enhver dansker frit for at købe biler, der kører på gas, pointerer Martin Lidegaard, som ikke vil løfte sløret for hvilke besparelser, man i så fald kan forvente.

- Vi har ganske vist afgiftsfritaget elbiler frem til 2015, men ved den kommende reform af registreringsafgiften vil alle miljøvenlige biler blive belønnet, fastslår energiministeren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078