23948sdkhjf

Elprisen rustet til vinteren

Koldere vejr betyder hvert år ekstra forbrug af el. Men til forskel for de forrige år tyder det på, at elprisen er godt rustet til den forestående vinter.
Kuldegrader og sne er ofte ensbetydende med højere elpriser og dermed en højere elregning. Men de foreløbige forventninger for vinteren peger på mere stabile elpriser for danske husholdninger, end vi har set de tidligere år.

- Netop nu er vandmagasinerne godt fyldte i Norge og Sverige, hvilket er vigtigt for stabile elpriser i Danmark. En anden indikator, som vi lægger vægt på i vores vurdering er, at markedets forventninger til elprisen de kommende måneder, ser ud til at være relativt stabil, mens den egentlige markedspris for el stiger en lille smule, simpelthen fordi det bliver koldere i vejret, siger Peter Meibom, analysechef i Dansk Energi.

Kulde påvirker elprisen
Det er helt normalt med højere elpriser om vinteren. Såvel vejret og produktionen af el i de nordiske lande kan spille ind og påvirke elprisen, som man f.eks. inden for de seneste år, da en række svenske a-kraftværker var sat ud af drift, og der var meget lidt vand i de norske vandmagasiner pga. hård frost, hvilket betød voldsomt stigende elpriser i Danmark i en kort periode.

- Vinterens priser kommer især til at afhænge af, hvor koldt det bliver, hvor meget det sner i Norge og Sverige og ikke mindst, om vi kommer til at opleve at kraftværker eller transmissionskabler i Norden er ude af funktion. Alle disse parametre kan spille ind og ændre de nuværende forventninger til elprisen, siger Peter Meibom.

Han understreger, at hvis vi skulle løbe ind i en periode med meget koldt og tørt vejr i Norden inden for de kommende måneder, så må man forvente, at elprisen vil stige. Som forbruger kan man sikre sig mod dette ved at indgå en fastprisaftale med sit elselskab, som dækker hen over vinteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094