23948sdkhjf

Danskerne på vej til at gentage tyskernes fejl

Det nordtyske firma Energie aus Wind und Sonne (EWS) retter nu personlig henvendelse til de danske folketingspolitikere for at få dem til at revurdere solcelleforliget.
-Vi er tilhængere af den gamle ordning, men kan godt se, at det er nødvendigt, at der sker ændringer. Men gennemfører man det, der står i forligsteksten, så gentager man de fejltagelser, vi har oplevet på det tyske marked. Derfor vores henvendelse. Forliget er baseret på forudsætninger, der er urealistiske. Det var undgået, hvis man havde taget fagfolk med i beslutningsprocessen og ikke udelukkende økonomer, lyder det fra marketingchef André Menzel fra det tyske firma Energie aus Wind und Sonne (EWS), der har hovedkontor i Flensborg-forstaden Handewitt.

Firmaet har de seneste 25 år arbejdet med vedvarende energiløsninger, og beskæftiger 120 medarbejdere.

André Menzel har netop sendt et brev til de danske folketingspolitikere, hvori han påpeger en række forkerte beregningsforudsætninger. Samtidig inviterer han de danske politikere til Tyskland for sammen med tyske energieksperter at få en grundig gennemgang af den nye danske solcellemodel.

”På overfladen ligner den nye danske solcellemodel den tyske. Men modellen vil ikke fungere i Tyskland, og vi kan ikke finde saglige argumenter for, hvorfor den skulle kunne virke i Danmark. Vores beregninger viser, at modellen kun vil fungere, hvis egetforbruget af solcellestrøm er mindst 65 pct. Og anlægsprisen på under 12.000 kr. pr kWp inkl. moms.

Selvom den tyske solcelleindustri er meget effektiv, så kan vi ikke nå ned på de anlægspriser, som er forudsætningerne i den danske model. Et egetforbrug på 65 pct. er urealistisk, hvis målet er forsat solcelleudbygning frem mod 2020. I Tyskland ville man aldrig lave sådanne 5 års planer, hvis det politiske fokus både er målstyring og budgetoptimering,”
hedder det bl.a. i brevet.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078