23948sdkhjf

Solia føler sig taget som gidsel af ny Kina-told

Med udsigten til en straftold på kinesiske solceller føler Solia A/S sig nu taget som gidsel. Solia har nemlig solceller for flere millioner kroner på vej fra Kina til Danmark
Det skriver Ingeniøren.

Senest 8. august skal Europa Kommissionen have truffet endelig beslutning omkring indførelsen af en straftold på kinesiske solceller. Men en eventuelt afgift kommer til at virke med tilbagevirkende kraft, og EU har derfor siden 6. marts registreret alle kinesiske solceller, der passerer de europæiske grænser. Og det kan ifølge Ingeniøren komme til at koste den danske solcellevirksomhed Solia A/S dyrt.

Læs også: Told på kinesiske solceller fra og med i dag

Virksomheden har lige nu 15 containere med solceller på vej til Europa fra Kina. Hver container har en værdi af cirka en million kroner, og tilsammen indeholder de 3 MW solceller. Salgskontrakterne er underskrevet, og de første forudbetalinger har fundet sted, skriver Ingeniøren.

Dermed står Solia nu i en meget beklagelig situation. For indføres straftolden, som forventet, og kommer den til at ligge på de 50-60 procent, som rygtet siger, så kan det få fatale konsekvenser for virksomheden.

- Vores situation kan beskrives ganske kort: Vi bliver nødt til at dreje nøglen om og lukke firmaet. Med den avance, jeg har i firmaet, har jeg ikke råd til at betale en sådan stor strafafgift, når jeg samtidig skal betale lønninger og husleje, siger Kim Jessen, teknisk direktør i Solia, til Ingeniøren.

Kim Jessen ser nu ikke anden udvej, end at nægte at tage imod de containere, der er på vej fra Kina. Han overvejer istedet at få dem opmagasineret i en toldfri havn et sted frem til august, da han hellere vil betale lagerplads, give kunderne pengene tilbage og sende solcellerne retur til Kina, end risikere at køre forretningen i sænk. Det oplyser han overfor Ingeniøren.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079